Att klä sig i matchande färger och kläder som sitt favoritlag, sjunga hejaramsor och få se laget spela är något de flesta gjort. Du kan känna gemenskap på flera olika sätt men ett av dem är att klä sig i färger, matchtröjor och föreningskläder som ditt favoritlag har. Genom att göra det får du känna en gemenskap med andra fans men också med laget och föreningen.

Att känna gemenskap är viktigt

Gemenskap är viktigt för oss människor eftersom vi i grunden är flockdjur. Forskning visar att gemenskap är viktigt för vår överlevnad och genom att känna gemenskap kan du minska risken för vissa sjukdomar. Att gå på match i matchande kläder är alltså inte bara roligt, utan det är också viktigt.

Klä dig i föreningskläder och matchtröjor

Genom att ha matchande kläder som ditt favoritlag bygger du en lagkänsla tillsammans med dem. Samma gäller ifall du och dina vänner trycker upp egna kläder med ert favoritlags logo. Eftersom ni bär matchande kläder får ni en annan känsla och ni känner er som ett team. Vilket gör att ni får en gemenskap och lagkänsla i gruppen. Det finns en mängd olika matchtröjor och kläder, du kan se utbudet på nätet.