solglasögon Solglasögon är en väldigt bra accessoar som både gör dig snygg och skyddar dina ögon. Egentligen kan man ha ett par glasögon till varje outfit eller tillfälle. Ska du gå på stan i dina slitna jeans kan det vara snyggt att matcha med ett par coola pilotglasögon medan du istället kan välja ett par klassiska Ray-Ban till sommarklänningen.

Idag är det inte dyrt med solglasögon, det finns solglasögon i alla prisklasser och utföranden. Du kan köpa en billig båge på H&M som är snarlik till exempel en märkesbåge från Gucci. Det finns också många bra sidor online som säljer märkes glasögon till riktigt bra priser. Några av dem är:

  • lensway.se
  • smartbuyglasses.se
  • synoptik.se
  • merattityd.se

Viktigt skydd

Solglasögon är en accessoar som behövs året runt. Solens farliga UV strålar skadar ögonen om de är för starka och de är faktiskt starkare och farligare på vintern än på sommaren. Solen reflekteras nämligen mot snön och blir mycket skarpare. Solglasögonen skyddar ögonen inte bara mot uv-strålning utan också mot ögoninflammationer och sjukdomar. Vi har bara två ögon och det är viktigt att vi är rädda om dem så att de håller livet ut.

För glasögonbärare

Idag finns det även solglasögon för glasögonbärare. Har du ett synfel är det inte alltid så lätt att ta av glasögonen för att ta på solglasögonen. Tidigare har det funnits små solglas som man kan knäppa fast i glasögonbågen och fälla ner mot solen, dessa är inte så snygga och man kan inte direkt kalla dem för en accessoar. Idag däremot finns snygga solglasögon som kan användas ovanpå de vanliga glasögonen, utan att vara klumpiga eller osmickrande. De är faktiskt riktigt snygga.