Solglasögon, alla känner till dem och alla använder dem för att skydda oss mot solen. Men vet du när användningen av glasögon först startade? Förr i tiden, cirka 8000 år före Kristus, använde samlare och jägare ben- och träbitar med en springa i för att skydda sina ögon från solen. Detta kanske inte skulle klassas som solglasögon idag, men det är den tidigaste registrerade användningen av dem.

Historien bakom solglasögon

På 1100-talet så använde kinesiska domare en form av glasögon med glas gjort av tunnslipad brun kvarts. Dessa var mörka nog att helt täcka domarens ögon så vittnena inte kunde se domarens känslor och inte hade möjlighet att läsa av och dra nytta av dessa. På 1900-talet så började de första faktiska solglasögonen att tillverkas. Populariteten kring dessa ökade när stumfilmsstjärnor använde dem för att skydda ögonen från den starka studiobelysningen.

Solglasögon i modevärlden

Medans syftet med solglasögon är att skydda dig från starkt ljus, så är det också en väldigt populär accessoar i modevärlden. Du har massor av stilar att välja bland hos HepCat. Kanske den mest klassiska av populära modeller är Wayfarer, anledningen till detta är att modellen ser bra ut på alla. För att nämna några andra stilar så finns Aviator som också kallas pilotglasögon, GasCan, AirForce, Flak Jacket och Slip Wrap.