Smink är ett stort intresse för många av oss och det finns ett bra utbud online. Beroende på ansiktsform, ögonform och ögonfärg så finns det många olika tips på hur du framhäver dina drag på bästa sätt.

Framhäv dina ögon

För att framhäva en färg behöver du en kontrastfärg eller komplementfärg som det också kallas. Alltså en nyans som förstärker den färg du har på dina ögon. Om du har blåa ögon så ska du med andra ord undvika blå make-up runt ögonen. Välj istället gyllene nyanser som orange, koppar och guld. Dessa färger kommer lyfta din blå färg och få dina ögon att skina.

Har du bruna ögon kan du istället leka med nyanser som går åt det gröna och blå hållet för att framhäva just din bruna ton i ögat. Men är dina ögon så intensivt bruna så de går åt det svarta hållet bör du istället välja ljusa färger som beige, ljusrosa och ljusgult.

Gröna ögon framhävs fantastiskt med lila nyanser men du kan också välja från den röda paletten för att få ett bra resultat. Oavsett vilka färger som passar dig finns det ett bra utbud online i alla prisklasser och för varje behov.