Att bli äldre är något vi inget kan göra något åt, och med ökande ålder kommer också en del skavanker. Dålig syn kan vara en av dessa och de dyker oftast upp när man närmar sig 40 år. Man får problem med att läsa liten text på ett hyfsat normalt avstånd. Armarna räcker inte riktigt till för att hålla texten i läsbart avstånd.

Läsa med glasögonDå kan det vara dags att skaffa sig läsglasögon och i dag så hittar du dessa nästan överallt, från bensinmacken till optiker. Till och med Jula och Clas Ohlson lagerför läsglasögon i olik styrka +1 och uppåt kan de vara. Eftersom de inte kostar allt för mycket kan man ju testa ett par för att känna av hur det fungerar. Skulle det kännas okay så är det enkelt att fortsätta med den typen av glasögon.

Designen variera inte så mycket som om du skulle gå till optiker, men du får vad du betalar för. Tipset är att köpa ett par stycken, då kan du använda ett par när du påtar i trädgården och behöver läsa på fröpåsarna och ett par som ligger vi köksbordet när du ska läsa dagstidningen.