Glasögonens historia sträcker sig långt tillbaka i tiden. De första glasögonen uppfanns troligen i Venedig någon på 1200-talet. Det dröjde dock ända till 1800-talet innan man övergick från de traditionellt runda glasögonen till att ge dem den mer ovala form de har idag.

girl-sunglassesNuförtiden finns glasögon i alla möjliga former och utföranden. Framför allt bågar är något som på senare tid blivit allt populärare att variera. En del har till och med flera par glasögon med olika bågar för att kunna byta stil för olika tillfällen. Även de stora modehusen har gett sig in i glasögonbranschen och idag går det att få designerbågar från ett antal olika kända märken som Armani, Ralph Lauren, Diesel och Boss.

Det finns även en hel del andra typer av glasögon vilka inte har till syfte att i första hand förbättra synen. Exempelvis solglasögon, skidglasögon och simglasögon.

En annan sak som också ständigt förändras är frisyrer och frisyrmode. Under första halvan av 1900-talet var frisyrmodet ganska konservativt. Män skulle vara kortklippta medan kvinnor skulle ha något längre hår, dock inte alltför långt. Under 1960-talet i takt med popmusikens intåg blev det accepterat att även män och killar kunde ha lite längre hår.

Idag har både män och kvinnor långt hår och även kort hår för den delen, då frisyrer blivit allt mindre könsbundna. Dock kan man fortfarande se tydliga trender i frisyrer både hos män och kvinnor.

Frisyren har också blivit inte allt större del av ens personlighet och säger mycket om vilka vi är eller den bild vi vill förmedla av oss själva till omvärlden. Detta har gjort att det idag finns frisörer i var och vartannat gathörn i städer runt om i landet. Vi är nämligen måna om och satsar mycket på våra frisyrer.