linser

Ett enkelt sätt att förändra sitt utseende, om man inte gillar att bära glasögon, är att skaffa färgade linser. Genom att byta ögonfärg förändrar du hela ditt utseende och idag finns färgade linser i alla olika färger och utföranden. Det finns ”vardags linser” som är mer naturliga i sitt utförande samt ”fest linser” som är allt annat än naturliga, här är det bara fantasin som sätter gränserna i hur du vill se ut.

Med synfel

Har du ett synfel och behöver styrka på dina linser bör du köpa dessa hos en optiker. De vanligaste färgerna på dessa linser är olika nyanser av blå, grön och brun. Har du ljust blåa ögon kan du välja en svagt blåfärgad lins för att förstärka din naturliga ögonfärg och få lite mer skärpa i färgen. Du kan även som blåögd välja en lins i grönt eller i brunt, färgen täcker hela din naturliga ögonfärg och du kommer att se helt annorlunda ut. Det som är viktigt då man köper färgade linser hos optikern är att se till att linserna känns bra i ögonen och att du ser bra i dem. Vissa kan nämligen vara allergiska mot färgen linserna färgas med och det visar sig i att det kliar i ögonen samt att skärpan kan bli betydlig sämre.

Utan synfel

Har du inget synfel men ändå vill ändra din ögonfärg finns det idag många olika roliga siter online att beställa på. Jag har hittat några roliga linser på Partykungen.se, både att använda till vardags och på fest. Många av deras linser är 12 månaders linser, så du kan använda dem i ett år efter att du öppnat förpackningen. Jag har beställt en vit lins, Crazy eye, som är väldigt effektfull och rolig som jag tänkte ha på en maskeradfest i sommar. Till vardags brukar jag använda en lins därifrån som heter Honeyeyes, den har en väldigt naturlig och mjuk brun ton som passar perfekt till min olivfärgade hy.

Att kunna ändra sin ögonfärg skapar ett helt nytt utseende och du kan enkelt matcha ögonfärgen med din övriga outfit. Har du inte redan provat detta tycker jag att du ska göra det!