Våren har börjat ta starka grepp om vårt avlånga land och längst i söder så har det under en period varit riktigt varmt och skönt. Längst i norr så är det ett tag kvar innan det kan kallas för vår. Det vi vet är att sommaren kommer så småningom i hela landet. Oavsett årstid så är det viktigt att skydda sig mot solen.

Skaffa snygga solglasögon

flicka i solglasögonVissa tycker om sommaren mer än andra och andra trivs när snön ligger vit och man kan vara ute och åka skidor. Alla har vi olika intressen och de flesta tycker om solen då den visar sig från sin bästa sida. När vi befinner oss utomhus så gäller det att vi skyddar vår ögon från solens strålar, se till att skaffa några snygga solglasögon inför den kommande sommaren. Du hittar ett bra urval online och du inte redan vet vilka du ska köpa. Det finns massor med modeller att välja bland. Bågar i plast, trä eller metall är några som man kan välja på. Utseendemässigt så hittar du säkert något som du tycker du passar i. Och det är ju inget som säger att man bara behöver ett par solglasögon, köp några stycken så du kan variera dig.

Smörj med solskyddsfaktor

Under både sommaren och vintern då solen är framme så gäller det att vi smörjer in oss med solskyddsfaktor så vi inte bränner oss. Kanske speciellt under sommarhalvåret. Att vara i direkt solljus allt för länge är inte bra utan det gäller att man tänker sig för och håller sig i skugga också under dagen. En del kan tåla sol bättre än vad andra gör men det är ändå viktigt att man inte bränner sig för mycket. Svala kläder kan ge ett skydd om man ändå måste befinna sig i solens strålar.